Welkom bij week 2 van Mindfulness: leven in balans.

Je hebt misschien gemerkt dat het niet zo eenvoudig is. We kozen 1 doel uit ons levenswiel, maar de andere gebieden blijven ook om aandacht opeisen. Ik zou je dan ook willen vragen jezelf tijd te geven. Probeer je nieuwe ik nog niet met de buitenwereld te delen, want je bent nu nog te vatbaar voor negatieve reacties en kritiek.

Stap 1

Word je bewust van het verschil in tempo tussen jou en de wereld om je heen. We leven in een wereld waarin alles steeds sneller moet en waarbij we bij wijze van spreken constant aan 200 km/u leven. Stel je voor dat je levenswiel aan die snelheid op een pad vooruit raast. De weg is niet rechtlijnig, maar hobbelig en met ups en downs. Er zitten bergen en dalen in het pad en vroeg of laat bots je zelfs en word je gedwongen compleet stil te staan.

Wat wij hier doen is bewust vertragen. We remmen onze eigen snelheid af van 200 km/u naar 50 km/u en nemen de tijd om rond te kijken. We gaan leren beter sturen en vangrails opzetten zodat we niet meer botsen of van de berg afrollen. Dat vraagt tijd. Gun jezelf dit ook.

Naar bibliotheekpagina
Naar volgende pagina