Een wereld in verandering

We staan met zijn allen voor een uitdaging. Het is zelfs één van de meest complexe die de mensheid ooit gekend heeft door de grootschaligheid en de dringendheid van de verandering waarmee we geconfronteerd worden. De wereld zoals we die kenden is voorbij en meer en meer mensen beginnen dit ook te beseffen. Veranderingen volgen elkaar in snel tempo op. Tegelijkertijd leeft een groot deel van de bevolking in een dagelijkse sleur die geen ruimte laat voor vernieuwing. We zijn bang dat verandering gepaard gaat met achteruitgang. We willen verder doen met ‘business as usual’ of we laten ons meeslepen door doemscenario’s en denken dat het toch al te laat is om iets te doen. Maar er is ook goed nieuws!

Elke dag groeit het aantal initiatieven en verenigingen die ons tonen dat het anders kan. We kunnen het ook zien als een spannende tijd om in te leven. We mogen onszelf heruitvinden. We kunnen de mind numbing sleur doorbreken en een doel kiezen dat het waard is om naartoe te werken. Wat we te verliezen hebben als we niet proberen, is veel groter dan wat we kunnen winnen door een nieuw weg in te slaan.

We leven in een tijd die gelijkstaat aan de grote heldenverhalen waarin de beproevingen echter leken en de overwinningen bitterzoet waren. Deze site wil hier een bijdrage in leveren. Zhendria wil mensen en initiatieven met elkaar verbinden. Het wil ons helpen duurzame veranderingen te maken die onszelf en onze planeet ten goede komen. Hiervoor moeten we eerst inzicht krijgen in onze eigen systemen. We moeten ons eigen leven kunnen beheren en dit kunnen uitdragen naar onze omgeving. Zhendria is je goed in je vel voelen, actief je impact op de wereld ten goede ombuigen en blij zijn met de bewuste keuzes die je dagelijks maakt.

In de bibliotheek van ervaringen vind je inspirerende verhalen en blogberichten.
De Teachers of tomorrow pagina geeft je een overzicht van inspirerende mensen en initiatieven in je buurt. Ken je iets of iemand die ook in deze lijst thuishoort? Contacteer me dan. 

Elk heldenverhaal begint ergens, laat het onze hier beginnen.

Warme groet