Een wereld in verandering

We staan met zijn allen voor een uitdaging. Veranderingen volgen elkaar in snel tempo op. Tegelijkertijd leeft een groot deel van de bevolking in een dagelijkse sleur die geen ruimte laat voor vernieuwing. We zijn bang dat verandering gepaard gaat met achteruitgang. We willen verder doen met ‘business as usual’ of we laten ons meeslepen door doemscenario’s en denken dat het toch al te laat is om iets te doen. Maar er is ook goed nieuws!

Elke dag groeit het aantal initiatieven en verenigingen die ons tonen dat het anders kan. We kunnen het ook zien als een spannende tijd om in te leven. We mogen onszelf heruitvinden. We kunnen de mind numbing sleur doorbreken en een doel kiezen dat het waard is om naartoe te werken. Wat we te verliezen hebben als we niet proberen, is veel groter dan wat we kunnen winnen door een nieuw weg in te slaan.

We leven in een tijd die gelijkstaat aan de grote heldenverhalen waarin de beproevingen echter leken en de overwinningen bitterzoet waren. Deze site wil hier een bijdrage in leveren. Zhendria wil mensen en initiatieven met elkaar verbinden. Het wil ons helpen duurzame veranderingen te maken die onszelf en onze planeet ten goede komen. Hiervoor moeten we eerst inzicht krijgen in onze eigen systemen. We moeten ons eigen leven kunnen beheren en dit kunnen uitdragen naar onze omgeving.

Zhendria is je goed in je vel voelen, je impact op de wereld ten goede ombuigen en blij zijn met de bewuste keuzes die je dagelijks maakt.

In de bibliotheek van ervaringen vind je inspirerende verhalen en blogberichten.
Verder willen we op dit platform een plaats bieden aan inspirerende mensen en initiatieven in je buurt. Ken je iets of iemand die ook in deze lijst thuishoort? Contacteer me dan. 

Elk heldenverhaal begint ergens, laat het onze hier beginnen.

Warme groet

De vrouw achter deze website

Ik ben Steffie Vandierendonck.

De schrijfmicrobe zit me in het bloed. Daarnaast ben ik ook relaxatietherapeute, natuurgids en CleanTech Ambassadeur. Een hele boterham… maar het past allemaal zo mooi samen. Ik ben me gaan afvragen hoe we onze doelen niet alleen op een evenwichtige, maar ook vooral op een duurzame manier kunnen halen.

De boeken die ik schrijf, moeten die in alle boekhandels van het land op voorraad zijn? Of kunnen we enkel de boeken drukken die werkelijk besteld worden? En hoe zit het met die andere producten die we in ons dagelijkse leven denken nodig te hebben? Hoe maken we die herbruikbaar? Welke alternatieven zijn er al? En zijn die even goed?

Van hieruit is de Zhendria webshop ontstaan. Je vindt er naast boeken ook duurzame producten van initiatieven en organisaties waar ik volledig achtersta.

Wat is Zhendria?

Voor mij is Zhendria zoveel meer dan alleen een idee op papier. Het is een eigen leven gaan leiden en kan voor iedereen anders zijn.

Het is een plaats van rust en creatie. Het is een wereld binnen het dagelijkse leven. Zhendria is een wereld binnenin jezelf waar je de diepere verlangens achter je dromen kan nastreven. Je wensen worden er omgezet in haalbare doelen die stap voor stap dichterbij komen. Je kan er in alle rust werken aan zelfontplooiing. Je kan er ontspannen, energie opdoen, gelukkig zijn,… tot de tijd rijp is om de nieuwe JIJ ook aan de buitenwereld te tonen.

Volgens mij loopt het leven niet in cirkels, maar in spiralen. Geldzorgen, stress, ziekte,… We kunnen die negatieve spiraal doorbreken en ombuigen tot iets positiefs. We keren bijna terug naar ons beginpunt, maar telkens zijn we iets sterker, wijzer, met meer zelfvertrouwen. We vergeten niet wat we geleerd hebben, maar nemen mee wat werkte en zoeken uit wat nog beter kan.

Met de huidige veranderingen in de wereld wil Zhendria ook bijdragen aan een duurzamere wereld met het oog op toekomstige generaties. Interesse om hieraan mee te werken? Neem dan contact op.

De ietwat langere voorstelling van mezelf:

Vanuit een chronische auto-immuunziekte lupus heb ik geleerd te leven volgens mijn eigen ritme en dat we allemaal zoveel meer kunnen dan we denken.

Ik hou van verhalen die beginnen met er was eens… Ze voeren me steeds terug naar een andere tijd waarin alles magisch lijkt en tegelijkertijd echter aanvoelt: de emoties, de beproevingen, de overwinningen,…

Het is niet zo dat ik wil dat die plaats van dromen en verbeelding de werkelijkheid is, daarvoor hou ik te veel van ons modern comfort. Wat ik echter wel in dit leven wil integreren is de mate waarin we voelen en echt onszelf kunnen zijn. We zouden moeten kunnen doen wat we willen en waartoe we voorbestemd zijn terwijl we ons eigen natuurlijke ritme volgen en de magie in ons leven her-ontdekken.

Dat is ook waar mijn werk om draait. Ik wil je eerst helpen de voeling met je eigen ritme terug te vinden. Pas wanneer je je eigen energiesystemen kent kan je op een evenwichtige manier naar je doelen toewerken en deze leren kaderen op een manier die goed is voor het milieu en de toekomst van onze planeet.

Interesse om met me samen te werken? Neem dan contact op.

Waar we voor staan

De producten in onze webshop zijn uitgekozen om te tonen dat het anders kan zonder dat we daarbij aan kwaliteit moeten inboeten. Je ondersteunt daarbij telkens een kleine zelfstandige of een non-profit om een blijvende, positieve impact op de wereld na te laten.

Voor de boeken wordt gekozen voor het printing on demand principe waarbij enkel de boeken gedrukt worden die besteld worden. Verschillende exemplaren zijn ook in e-book verkrijgbaar.

Voor bedrukkingen werken we samen met lokale handelaars om hen te ondersteunen en om het transport zo laag mogelijk te houden.

Wil je zelf je producten aanbieden in de webshop? Contacteer ons dan om te zien of we een match vinden.