Ben jij een eeuwige twijfelaar? Ik kan mezelf daar zeker in perioden in herkennen. Dit twijfelen kan veel vormen aannemen Bij mij komt het bijvoorbeeld niet tijdens het nemen van beslissingen, maar eerder over hoe ik die dan ook echt ga uitvoeren. Het kan helpen te weten dat er verschillende fasen zijn waarin de twijfel de kop kan opsteken.

De creatieve modus of droomfase

In de creatieve modus komen tal van ideeën naar boven. Hierin mag je dromen en brainstormen. Laat je gevoel spreken. Wat zou leuk zijn om te bereiken? Wat is mogelijk zonder na te denken over hoe we dat gaan doen. Hier is het belangrijk op jezelf te leren vertrouwen.

De plan fase

Dromen is mooi. Maar op een gegeven moment wordt die hoe belangrijk. Je hebt een plan nodig. Ook dat lukt me best aardig. Ik kan goed de grote lijnen zien van wat je nodig hebt en een tijdlijn opstellen. Je moet inschatten hoeveel tijd en energie iets zal vergen. En dan ervoor gaan. Gewoon starten en doen.

Waarom slaat de twijfel dan toch toe?

Er kunnen verschillende redenen zijn. Je vraagt je misschien af:

  • Is dit wel haalbaar?
  • Zullen mensen dit wel willen?
  • Is het goed genoeg om te delen?

Deze dingen kan je leren ombuigen door te evalueren. Gewoon doen en weten dat je er hoe dan ook van bijleert. Iets wat mij hier enorm bij helpt is leven volgens het wiel van het jaar. Op vaste tijdstippen bijsturen. En ook mogen nieuwe dingen uitproberen in een veilige omgeving, voor je ze deelt met de buitenwereld. Zo wordt je gesterkt in je eigen kunnen en leer je beter feedback van kritiek onderscheiden.

De twijfel kan hem ook zitten bij het opzetten van de organisator hoed. Hoe kunnen we de meningen van verschillende mensen met elkaar verzoenen? Hoe kunnen zoveel mogelijk mensen hier baat bij hebben. Dat laatste is trouwens helemaal niet gelijk aan het syndroom iedereen met alles willen helpen. Er zijn vaak gewoon te veel opties. Te veel dingen die je kan doen zonder dat de één per se beter is dan de andere.

Daarom is er nu de Zhendria Summer School. Dit is een plek waar we mogen onszelf heruitvinden en aan delen van ons plan werken zonder dat we dat al met de volledige buitenwereld moeten delen. Je kan ervaringen uitwisselen en vragen stellen. Daarnaast komen er ook 10 verschillende topics rond leren van het leven zelf.

Interesse gekregen? Check it out: https://zhendria.be/product/zhendria-summer-school/