Welkom in Zhendria en bij mijn huisje in het woud. Schuif gezellig aan bij het kampvuur en weet dat je aan het begin staat van een reis die we gedeeltelijk samen gaan maken.

druïde, levenswiel

Aan het begin van het pad wil ik je een aantal veiligheidsinstructies of wegwijzers meegeven om je reis ten volle te kunnen ervaren.

Deze plaats is opgedeeld in verschillende lesonderdelen. Je kan zelf kiezen waar je mee aan de slag gaat: meditaties, leren comfortabeler bewegen binnen de grenzen van je lichaam of reizen naar een leven vol energie en voldoening,…

Je kan vrij kiezen, maar weet dat alle oefeningen uit een bepaald onderdeel logisch op elkaar volgen. Ware wijsheid komt pas nadat je ook fysiek en praktisch leert toepassen wat je misschien al langer mentaal begrijpt. Daarom heeft het ook geen zin om je door de lessen heen te haasten. Volg alles op je eigen tempo en geef jezelf ruimte om het te laten bezinken.
Tijdens mijn druïdenreis werd me geleerd 1 week met een onderdeel bezig te zijn voor we verder gingen naar het volgende. Ik kan je alleen maar uitnodigen voor jezelf uit te zoeken wat dit bij jou teweegbrengt.

Onthoud ook dat je er zelf voor gekozen hebt om aan deze reis te beginnen. Je kan op ieder moment een pauze inlassen en later hier terugkomen. Ook kan en mag je besluiten sommige oefeningen niet te doen. Check op zo’n moment even in bij jezelf. Doe je de oefeningen niet omdat je je emotioneel onstabiel voelt of door een periode van grote veranderingen gaat zoals verlies of echtscheiding? Laat de oefeningen dan voor wat ze zijn tot je je er wel door aangetrokken voelt. Doe je de lessen echter niet uit vrees dat het (fysiek) niet zal lukken of dat het één van je gebruikelijke blokkades is waar je gewoon doorheen moet, probeer het dan en weet dat je mij steeds mag contacteren voor raad.

Eén van de beste veiligheidsmaatregelen is communiceren en ervaringen delen. Lees als het beter voelt de les eerst gewoon door en doe de oefening pas op het voor jouw juiste tijdstip al dan niet in aangepaste vorm. Check ook bij jezelf in als je liever alleen met dit materiaal werkt, in groep of met persoonlijke individuele begeleiding. Delen van ervaringen werkt aardend en helpt je innerlijke ervaring een plaats geven in de fysieke wereld.

Deze oefeningen zijn in geen geval vervanging van medisch advies.

Overweeg of je een dagboek wil bijhouden van je ervaringen. Dit helpt dingen een plaats te geven. Je zal misschien ook later willen terugkijken op de weg die je hebt afgelegd en versteld staan van hoeveel je gegroeid bent. Neem ook niet alles wat je zal horen en lezen klakkeloos voor waar aan. Het is belangrijk dat je invoelt, je eigen mening over iets vormt en daar voluit voor leert gaan. Dat gezegd zijnde moedig ik je wel aan een open blik te houden. Onze waarheden kunnen veranderen en dit staat niet in steen gebeiteld. Regelmatig evalueren en blijven inchecken bij jezelf hoort bij het leerproces.

Je zal doorheen deze lessen veel invloed van de natuur terugvinden. Er is echter ook ruimte voor wetenschappelijke verklaringen. Alles is bedoeld om je dichter bij jezelf te brengen. Leer leven en werken volgens je eigen ritme en dat van de planeet. Vind meer energie, balans en voldoening in alles wat je doet. Bewandel dit pad met vreugde en diepe verbondenheid.

Blessings,

Je gids en reisgezel.